Kristins födelsedag ur någon anna(n)s synvinkel

"Hon-som-skulle-varit-bättre-än-blondinbella-om-hon-hade-haft-en-blogg", alias Anna Tjockäng har nu tagit över det här kola stället för att rapportera om en mycket speciell dag i bloggägarens liv, nämligen onsdagen den 25/2-09. Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Kristins födelsedag, hurra hurra hurra! (Från födelsedagssången i saltkråkan, mysigaste teveserien någonsin).

Dagen började för undertecknad(Tjockäng) och Maja "älskad av AP-huset" Pettersson, med sconesbakning. Vi förberedde en mycket mästerlig frukost och efter att ha blivit dissade av majas BF så gav vi oss iväg upp mot 4e våningen och Kristins rum. Med oss hade vi ett stulet nyckelkort, nybakta scones och ett fint paket med papper från en gammal musiktidning. Vi smög oss in och väckte två filurer med vacker morgonsång. Ja må hon leva har aldrig låtit bättre. Vi borde nästan få en grammis för bästa cover. Men åter till firandet. Vi bjöd på vad vi hade med oss och Kristin fick en CD-skiva fylld av Anna-musik. 100% EMD-fritt. Efter att Kristinsupermorgonpigg hade lyckats tvinga i sig en halv scones stack sångfåglarna iväg. Maja gick och sov och jag gick till mina älskade 2-or.

Ca klockan 14.15.30 anlände jag åter till Borgen. Vi lyckades skicka ut Kristin på en backdistansrunda och fältet var fritt. Dags för surpriseparty-planering! Undertecknad, Maja och våran gräddvispare Minken började tillverka en mästerlig tårta. Cajsa Vargs man tager vad man haver har aldrig passat bättre. Med en fyllning av bland annat A-fil, jordgubbsyoughurt, banan, grädde, socker och hallon blev det ett riktigt mästerverk.
När Kristin återvände från sin härliga skogstur hade vi fått sällskap av två fina borgenbruttor till, Josse fin och Hanniz. Tyvärr befann sig Elinår i det vackra grannlandskapet i söder så vi fick klara oss utan henne.

Efter att vi stressat på Kristin i duschen så mycket som möjligt var det dags för det stora ögonblicket, ÖVERRASKNINGSMOMENTET! Till tonerna av "Med en enkel tulipan" kom en mycket förvånad Kristin in till mig och fann två st BB-tjejer i min säng. Det blev många kramar innan det var dags att slå sig ner vid bordet och käka en av nationalrätterna på Borgen, Tacolasagne a la Minken. Mumsigt! :)

När den utsökta måltiden made by me var över förflyttade vi oss till Majas rum. Tyvärr hade Kristin råkat titta i mitt kylskåp så någon överraskningstårta blev det inte riktigt, men god, det var den. Kladdkakan som jag bakat var dock väldigt hård, eller som Maja beskrev den "knäckebrödsliknande". Men det är tanken som räknas, det är mitt motto!
 Vi överlämnade våran fina present, mästerligt inslagen i ett lakan pga brist på presentpapper. Kristins rum är numera en fin tavla med fina och mindre fina bilder av BorgenBruttorna rikare. Innan det var dags att runda av vårat planerade firande höll jag ett tal till min kära vän Kristin Schyberg. Inte ett öga var torrt när slutklämmen "Vad du än gör, minns  det här, vi är där för dig var du än är!", ljöd. Skämt å sido, så var det inte. Men jag tror att Kristin uppskattade min lilla dikt iallafall!

Klockan halv tio,  var det dags för det obligatoriska glasskalaset. För er som itne är borgenbor så är glasskalas anledningen till att vi alla älskar födelsedagar. Minst 6 liter glass, choklad och kolasås, packat med folk i ett rum, finfina presenter och sång i minst 100 decibel, kan det bli bättre? Svaret måste vara nej, glasskalas är en del av det för det mesta underbara borgenlivet.

Kvällen avslutades, iallafall för mig, med sagostund. Vad det var för vackra ord som lästes behöver vi inte ta här, men jag kan ge en ledtråd, Säger gjort med hj dig något?

Det här var altså onsdagen den 25e februari, dagen då Kristin Sofia Schyberg lämnade sweet sixteen för att aldrig mera återvända. Dagen kommer att gå till historien som en av de roligaste i BorgenBruttshistorien, men misströsta inte för att ni missade den. Det kommer fler födelsedagar, next up: Tjernlundarna. Missa inte det, lova. LOVA!

Med dessa ord tackar jag för mig, och som någon en gång skrev på en numera nedlagd skvallerblogg(som jag borde ta upp).
 I'll be back before you know it!

varför?

Kärlek. Ett sådant varmt och kärleksfullt ord. Så fint och så vackert. Och det är precis så vi alltid associerar kärleken, fin, underbar och fantastisk. Åååh, jag är kär i kärleken, skitsnack. Vad menar du med det? Jo, man är kär i kärleken, den lyckliga kärleken. Men vad hände med den kärlek som om vi ska kalla den någonting, kallar den olyckliga kärleken. Vad hände med alla de som är sådär underbart kära, som bär på de där enormt starka känslorna, men som inte är besvarade. Vad hände med alla de som bara ville ha en person, men som de inte kunde få. DEN kärleken är du inte så kär i va, eller?
   Det gör mig ont för de människor som inte kan få det dem mest av allt vill ha, även om de råkar vara de det mest av allt förtjänar. Det finns så många här i världen som inte ens har lärt sig, vad kärlek är. Och ändå svimmar deras beundrarkrets över. Men de som verkligen bara vill ha en, kan inte få det? Är det konstigt att så många varför svämmar över i mitt huvud. Varför ska vissa människor behöva må så dåligt, och behöva kämpa så mycket.
   Kanske är de där min tanke på "gud" väcks. Ja, han kan gott få ett äckligt situationstecken. För vad vill han? Allt ska ha en mening, men var har dessa människor gjort fel? Varit alldeles för underbara? Och ni kan köra med ert snack om att människorna förstört jorden och syndat, och nu straffar gud dem. Amerikanarna släpper ut ton med koldioxid och du ger smärtan åt någon oskyldig pojke eller flicka bara på jakt efter lycka, Jo, det låter ju väldigt logiskt. Nej, skitsnack är vad det är, bullshit. Och även om nu "gud" skulle ha några väldigt geniala baktankar med sina handlingar, så är det ju väldigt klyftigt av han att han låter dem vara så uppenbara för oss, så vi verkligen kan förstå vad vi gjort fel! Smart kille!
Nej, om du nu finns så skickar jag dig mina mest besviknaste tankar.
   Jag är förmodligen en tjej som alltför ofta vill allt för mycket, och jag kan inte göra något åt detta, och jag kan inte lindra nåns smärta i bröstet, hur mycket jag än skulle vilja. Och jag kan inte ge någon skulden, för det finns ingen att kalla syndabock. Det enda jag kan göra, är kanske att skänka alla dessa...en kärleksfull, varm, tanke.

Och om jag fick en enda önskning just nu, så skulle jag ge den till en enda person.
  

pungt.

hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata
hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata
hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata
hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata

att jag är sjuk, pungt .

travelling thoughts.

Idag lämnade jag borgen som vad jag vet, sista levande varelse, nästan lite spöklikt...
   På min hemresa väcktes några funderingar. Nämligen bestämt i bredfältets hemstad, lund.

- Utanför 7-eleven, på en parkbänk sitter en uteliggare, hemlös, vad ni nu vill kalla det. Utseendet kan ni säkert tänka er själva, han sitter och fingrar på sin systemetkasse och röker på någonting. Han frågar om jag har några slantar, och jag passerar som att inget har hänt. Vill inte bidra till mer droger och mina pengar lär ju knappast hjälpa han från gatorna. Somliga skänker ändå så klart några slantar och tycker dom har gjort sitt till samhället, varför? Dom tror väl det är enda sättet dom kan hjälpa till på. Skitsnack, bara ett sätt att inte låtsas om problemet.
Men är någon människa värd att leva på gatorna? Hur de än har hamnat där.


- Inne i väntsalen sitter ett par föräldrar med ett barn och någon morförälder. Mormorn sitter och tittar granskande på två utlänningar lite längre bort.

Pojken: varför tittar du? Vad tittar du på?
Mormor(smått generad) : hehe jadu, vad tittar jag på... klockan, klockan tittar jag på!

Jaja, visa inte pojken vad främlingsfientlighet är, det lär han få reda på förr eller senare ändå...


- Väntsalen igen, på bänkarna har man delat av bänkarna på mitten, med någon slags järnanordning. Att jag inte började fnissa för mig själv när jag såg det. Som ett desperat försök till att få fler att våga sitta på samma bänk. Men är det inte precis så som jag läste i en viss persons uppsats, i Sverige är det ju förbjudet att sätta sig på en parkbänk där någon redan sitter om det finns en annan ledig inom en radie av tvåhundra meter.


Älskade Sverige<3

dendärdagen.

Alla kära hjärtans dag, jag tänker inte bre ut om vad jag tycker om den dagen, känns som att så många ändå redan har gjort det. Och tanken om marknaden som bara vill tjäna pengar känns lite uttjatad... Nähä så vad ska hon då skriva om undrar alla, där inkluderat mig. Jag har funderat en stund... Jag skulle kunna skriva om kärleken men känns inte heller rätt eftersom jag ändå tycker alla hjärtans dag har för mycket för fokus på alla "par" Är ändå inte dagen till för att uppskatta alla man älskar och bryr sig om, och inte bara den man valt att ge sitt hjärta till. Och för att inte stampa mer på alla brustna hjärtan, som redan lidit mer än nog, ska jag inte skriva om kärlekens ljuva sång. Nej, istället föll min tanke på några som betyder väldigt mycket för mig, och som alltid förgyller min dag. Några som jag dessutom kommit fram till alltid ställer upp för mig. Jag syftar såklart på borgusbruttsen!
   Och följande text hade ju kunnat bli hur lång som hellst... men jag tänkte jag ger er ett smakprov, för er som inte känner till dessa varelser, här ger jag er en kort och otydlig presentation av borgens främsta bruttor!

Tjockängen Anna Bredfelt: Nybliven ägare av en tapetfläck, du är som alla andra obeskrivlig, men också en tuff tjej som verkligen kan stå för sina åsikter (ibland lite väl mycket kanske...hrrm*) Du lyssnar alltid om man vill prata och man kan aldrig undvika din humör radar. Ingen kommer kanske någonsin uppskatta våra covers på alla centralskolan/kvarteret skatan/andersomåns/hipphipp skämt, men vad bryr vi oss om det? Det kan ju inte bli bättre humör, din musiksmak har vi heller inget emot och visst ja, höll nästan på att glömma   - VILL DU HA EN JORD OM FEMTIO ÅR ELLER!?

Miss Wåhlin, våran allas sötnos Hanna Wåhlin: Vad ska man säga om denna söta duktiga ambitiösa vänliga lilla flicka, skenet bedrar? Vi vet nog alla vad som gömmer sig bakom bokhyllan och efter klockan tio borde någon ha en varningskylt runt halsen. Borde ta en titt på dina pupiller ibland. Skämt åsido, men man har verkligen alltid skoj med dig, du bryr dig alltid om andra i första hand och är nog en liten mamma åt oss alla. Men vi vet nog att djävulen som döljer sig där innanför kommer ut och busar ibland ;) och om tjugo år...
Man saknar dig dom dagar man inte får se ditt glada leende! Visst skäms du ofta för oss andra när vi dampar loss, men jag vet nog att i själva verket älskar du oss, precis så som du älskar ränder ;)

Miss fjantiga Maja Pettersson:  Om jag skulle skriva en lista med alla roliga minnen jag har av dig, under den korta period jag kännt dig så skulle den antagligen bli enooorm. Ibland klaffar det bara, och det är precis så det kändes att lära känna dig. Jag tycker du är en underbar tjej som alltid finns där för en, och du är mer är värd allt fint du får! Nog har mer än många säkert tyckt vi varit på tok för fjantiga då och då. Undrar tex. vad lasse säger om våran maq... hehe. Att du sedan skräpar ner min lägenhet till max och snor mina kläder spelar väl ingen som hellst roll när man får ta ett träningspass i skogen med dig. Vad vore livet här utan dina fantastiska kommentarer, att vara med dig är motsatsen till fel! Det känns bara bra! Min soffa är alltid öppen för Sötaste maja och herr kåldolme, det vet du ;)
Älska i nöd och lust...

Ellinnååååår Tjärnlund: TT, tvillingen tjernlund, går inte att besrkivas, måste upplevas. Nog för att jag inte såg skillnad på er till en början men nu vet jag ju hur olika ni är, däremot är ni klockrent lika när det gäller att ni är några av dom KOLASTE människorna jag någonsin träffat. Du har din egen stil och går din egen väg, Alltid med ett leende på läpparna och med skönaste humorn. Borgens snygging roffade du åt dig, men vi surar väl inte för det ;) Dina gapflabb är lika mycket värda som meningarna som inleds: asså, jag har tänkt på en sak... Körflickan som man inte tackar nej till att åka på läger med, längst inne vet vi nog vilken liten ganster du är , men alla andra bländar du med ditt söta leende.  :) Du är min partyflicka!

Den finaste Josefin Tjernlund: Tjernlund nummer två, JOEL är min man! Får ärligt säga att jag nog känt dig minst tid av alla, men attsingen, jag föll pladask för dig ska jag säga. Du bryr dig inte om vad någon annan tycker utan kör din egen stil, ball är vad du är! Några kanske hellre skulle säga galen men tycker ordet har en liten negativ klang. Ingen målar ET så fint som du, och alla andra vackra saker du plitar ner på papper för den delen. Min växt har dig att tacka för sitt liv! När jag är med dig känner jag mig...lycklig, du tar fram det bästa i livet tjejen! Skratt och leenden. Jag får stå ut med lite tafsanden i baken ibland för att få vara med dig. Och en dag kommer du finna det du är värd finfina josefin :)

Ni andra, känn er inte bortglömda, er tid kommer. Ha en bra alla hjärtans dag allesammans!
Och om ni nu skulle råka få en såndär chokladkartong som någon bara har tjänat pengar på, så ät för guds skull upp den! Man vill ju inte se någon choklad gå till spillo här i världen.

Who invented this list?

Efter en tids problem(?) är mästerbloggarn no.1 tillbaka! the return of the king, masterns uppståndelse...shit vem pratar jag nu om egentligen? livlig fantasi... I alla fall, jag lovade ju att uppdatera om det skedde någon förändring på mardrömscupsfronten, OCH hör och häpna mina vännner, igår, kom jag inte sist! :D skål för det säger vi, eller nej förresten skål blir det inte förräns ikväl. för då blir det PARTYPARTY (Y)
   Eftersom jag inte har något vettigt ämne att skriva om idag, tro mig jag har försökt, men antingen har det bara kännts för naket eller för obegripligt så vi kör på listvarianten istället, uppdateringar i mitt liv:

* Jag får inte äta i Hannas rum längre, utan är förflyttad till badrummet (p.s hanna gillar alltså inte matsex eller annan typ av alternativmatätning)

* Miss Fjant har löst ett av livets stora frågor
A- Asså, varför suger livet?
MM- För man måste kunna suga för att duga

* Jag är en lyckad borgenkväll rikare. Vad kan vara bättre än en pizzakväll med flickorna, snöbollskrig på borgengården och en första parkettsplats på årets första men inte sista nakenrace. Släpp pojkarna i det fria!

* Jag har "gjort" ( varit anledning till) en pizzafläck på bredängens tapet.

* Garlic experiment får en egen pungt! Den är enormous måste jag säga, bilden jag hade lovat kommer dock inte idag, men heter det inte, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? Jag kan ha fel men då duger, löften är till för att brytas.

Nu ska jag ner och käka kinesmat med MM (lite mer mmm i livet) (fast jag hatar kinesmat) (sen är det partyparty) (fast det kanske jag sa innan?) (whatever)

Ciao bitches!

one day.


Yesterday
what I had in my mind
I couldn't find.
As I´ve been searching
As I´ve been waiting
It's easy today
The one I want, is
you
What else can I say?




taggad?

Ännu mera torsdag... Jag sitter i världens bästa soffa och väntar med oliiiidlig spänning på att få ge mig ut i snöslasket på en lång cykeltur till en djurkyrkogård... för att sedan få ge mig ut på något än mer oöverträffligt, nattcup. Bajs på det. Förstår iofs inte varför jag ens fortsätter gnälla om det här -.- nästa gång jag nämner det så ska det ha skett någon förändring på den fronten (dvs. det ska ha gått bra eller liknande..) MEN! det finns ljus även i mörkret! Efter snöäventyret väntar ladies naajt med dom jag gillar allra mest! :D vad är en nattcup mer än ett litet hinder på vägen?
   Som sagt imorse när vi tryckte våra nyvakna näsor mot rutan, kunde man skåda ett vinterlandskap mellan tusentals vackra fina, jävligt blöta (läs inte det där) snöflingor. På med regnbrallorna och mot skolan lite lagom tidigare än vanligt. Efter lite skönsång (hrrm..) och matte bland fordon slasch gloeleverna, var det dags att skynda sig ner till idrotten, endast tre timmar på oss. Volleyboll stod på schemet och behöver ju inte nämna vilka som vann.
   Andra uppdateringar runt borgen är väl snön, som vissa inte ligger låta orörd, nejnej, här byggs ett skidspår runt borgengården, ett par skidor samt en skyffel (bandyklubba) och god motivation är allt som behövs. Det är ju nästan så att jag slutar önska att blötskiten ska försvinna, så mycket vilja till spillo vore ju synd...
   Och för alla er som väntat med spänning! Fortsättningen i THE GARLIC EXPERIMENT! Lillla vitlöksplantan som stuckit upp ur sin jord har nu: delat på sig i två, eller avlat sig med sig själv som odlaren själv uttryckte det. Nu är den dessutom enorm! Jag ska själv gå och kolla upp fakta när jag tagit mig runt i skogen. Missa inte nästa avsnitt, det kanske tom kommer en bild, vem vet.

Önska mig lycka till, I will return.

Extra nya nyheter.

Så har man överlevt ännu en tråkig, lång, jobbig måndag. Ja överlevt har man faktiskt, jag svär vid mina svettiga orienteringsstumpor att det är jag som skriver. Men somliga saker får mig att överleva dagen, marmeladmackorna klockan tre, JT:s avslappnande massage, fjantens träningsrunda som blir sådär lagom seriös som man klarar av. Bara för att ge några exempel.
   Imorse när vi for iväg på våra racercyklar på väg mot ännu en skoldag upptäckte vi hur man var och inspekterade vårt kära talibanhus, ryktet viskar ju att det ska bli inflyttbart för några små frusna bandyspelare… intressant, så lär återkomma till det… Övriga nyheter finner vi på vitlöksfronten! Senaste nytt från ejdamms vitlöksodling är att det kommit en ”grodd” (jag ursäktar mig allra djupast (framförallt inför min floristsyster) för mina ringa växtkunskaper) inom parentes jag gillar parenteser. Jag har såklart personligen varit och kontrollerat att ryktet var sant. Och jajjemen ur lilla vitlöken sticker det nu opp en grön liten sak :) I’ll keep myself uppdaterad på den fronten.
   Andra har ägnat sig åt annorlunda sysselsättningar denna afton. Tre små pojkar har sitt hår låtit falla till backen, förklaring har inte framkommit ännu. HugoBoss, samt husdjuren är i alla fall allesammans snaggade och fina nuförtiden. En annan onödig fakta är att allas våran lilla mink ska flytta till japan när han blir ”stor” , varför? Dom har ju ffs en vit flagga med en röd köttbulle på!! Som han själv sa, det säger ju sig självt. Sedan susar han ut på borgens nya leksak, KICKBIKEN! Länge leva gamla trender. Mycket användbar för de som snabbt och utan större ansträngning vill föflytta sig i korridorerna.

Nattinatti alla små feta barn.

saturday night fever.

Träna, träna tills man dör.... Äsch tänker två fjantar, när dom ger sig ut klockan två en lördagsförmiddag. Hinner 100 meter hemifrån inser att döööh vad tråkigt det här kommer bli, får sikte på en skogsdunge vid sidan av vägen. Vi springer in i skogen istället! Jaa! Vad som händer i skogen, stannar i skogen. Men leka är aldrig fel om jag säger så, klättra på stenar, gräva i gropar, spotta längst, hoppa över bäckar, sjunga för full hals eller bara slåss lite mer pinnar... ooops, hoppas jag inte avslöjade för mycket där... Vårat råd är i alla fall att en utflykt i skog och mark aldrig är fel. Och att om motivationen för ett "ut i skogen och träna" tryter så dra bort träna och du får "ut i skogen" ! :D
   Middag blev mumsiga chokladpannkakor som evasdotter var kungen på att vända i luften måste ju sägas! Kvällen blev en impuls till att dra ner till "stan" för att gå på en liten sammankomst hos eric. Tack för en mycket trevlig kväll måste ju sägas, jag vill tacka mig själv, ejdamm, miss fjant, eastleaf, i kon en, mr. tall, FMV boss, highland catlands-king, han på tvåan och såklart hanvarshemvivar i. Tack och HEj :D


fredagsmys.

Fredag, igår var det torsdag, och jag tror jag ska fortsätta trenden att inte uppdatera något om torsdagar, eftesom jag och nattcupen inte verkar vara bästisar just nu. Tråkigt men sant. Så i alla fall, låt oss hoppa direkt till fredag, en trevlig sista skoldag med borgenbruttsen för den här veckan. Efter skolan var det dags för mig och maja att bunkra upp inför helgen som skulle spenderas på das borg. Klockan är 14.15 och vi lämnar nordenbergsskolan, en timme samt fyrtiofem minuter senare återvänder vi hem, det kallar jag handla ordentligt det! Men då var vi också i mer än en mataffär och i en mataffär mer än en gång:)
   Vad gör man mer en fredagseftermiddag då, jo, man kan ju alltid springa runt i korridorerna med varandra på ryggen och fnissa lite, och att spendera lite tid i vår kära hiss vore ju inte helt fel tänkte jag och maja, så vi planterade oss själva i hissen en stund och diskuterade lika viktiga samtalsämnen som alltid, ockuperingen gick finfint tills nån tydligen ville använda hissen på något annat vis, så då fick vi flytta ut. På tal om andra planteringar så presenterade affärsmannen ejdamm sin senaste plan till framtida förmögenhet. Projekt, vitlöksodling. Jag finner det hela ganska så intressant så ska hålla ett öga på det hela, som ett litet sidospår i min blogg. Vitlöken är i alla fall planterad, vattnad samt gödslad, mer uppdateringar om den saken kommer alltså senare.
   Resten av kvällen innehöll många kalorier, en star wars film och lite powenaps mellan miss fjant och hugge, som sagt, tycker nog inte att star warz är den mest spännande film som gjorts.

Glass är gott:)

RSS 2.0