Helgens funderingar.

Sedan när blev det okej att utnyttja folks behov för en ekonomisk vinning? 10gångers klippkort på toalettbesök?

Sedan när slutade ketchupen på donken vara gratis? Då kan dom behålla sina pommes!

När slutade man egentligen spela brännboll? Hej softboll? (soft? allvarligt talat, bollen måste ju för fasen vara gjord av sten?)

Vill Öresundståg ens ha resenärer, i alla fall inga nöjda? Jag menar att värva SJs kunder ligger ju inte speciellt mycket prestige i.

Svar mottages tacksamt :)

En sak som jag i vart fall inte undrar över utan har full insikt är följande, Danskar förstår inte Svenska!

Godnatt


ord skapar något.

Kontrollen, vart tog den vägen? Att känna hur man balanserar på en kant, att nästan känna suget i magen vid ett fall, att höra gruset rasa ner från dina fötter. Att vilja ta ett steg ifrån kanten, men det är motvind.

När man trodde att allt var borta, att allt var rent, när man knytit näven i luften och kännt sig så jävla stolt över att ha klarat det. När man minst anar det. Då slår det tillbaka, som ett knytnävslag i ansiktet, som en spark i mellangärdet. Och du kan inte styra det. Plötsligt är det bara där utan att du vill det. Jag vet inte varför jag är dålig på att glömma. Egentligen tror jag inte kan det, jag vet inte hur man gör. Jag bara förtränger saker, stoppar in dom någonstans och stänger till. Men det är inte att glömma. Allting gick så snabbt, och det borde inte finnas något att sakna, men ändå lyckas jag, skickligt? Det kanske är pundigt, det kanske är bra. Jag lever inte för att ångra saker, jag ser ingen mening i det. Att ta lärdom är en annan sak. Men vad gör man när man inte vet vad man ska lära sig, eller hur man ska lära sig. Är det då det bara kallas livserfarenhet? Du kom från ingestans, och fick mig le, du fick mig tro på sådant jag slutat tro på. Du fick mig tro på saker jag inte borde trott på. Och där satt jag sedan med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick, allt jag hade förstorat. Det var aldrig lätt, och skulle aldrig bli lätt. Jag vill inte kalla någon feg, det är ett svårdefinerat ord. För vad är feghet? Kanske var det bäst såhär, även om jag nog aldrig kommer mer än att kunna kunna inbilla mig själv det. Undra varför det blev som det blev. Undra varför jag aldrig kommer få hålla dig intill mig och kalla dig för min. Gått vidare, jovisst, återställd, knappast. Men snälla, ge mig kontrollen tillbaks, det är den jag är. Sluta slå tilllbaks på mig och tvinga mig till tårar och ensamhet. Jag fick gå, kan jag inte få gå rakryggad då.

Detta har mest blivit en massa bokstäver. Och kanske skulle jag kunna trycka på delete nu och bara ta bort allting, jag har ändå fått skriva det. Men jag kan ju inte glömma, jag lever inte för att trycka på ångra, jag vet inte än vad feghet är. Och jag ska gå framåt, Inte bakåt!


Detta var ingen vanlig dag.

Livet är som en bergochdalbana, upp och ner. Man inbillar sig att det ska kännas bättre om man blundar. Kanske det gör också, för en stund. Och hur gärna man en vill hoppa av så går det inte. Veckan har varit fullspäckad och lite småstressigt, ibland går saker bara inte sin väg. Träningen den här veckan har i alla fall känts bra och det är skönt att ha en lite undanflykt. Lite som droger är det, man får en kick av det! Dessutom, vad är mer underbart än att korsa mossen, runda höjden, tränga sig igenom det där buskaget få syn på den där stenen. Vika runt den och veta, att här sitter den! Och den gör det. Det är då man förstår varför man håller på med det här. Dagens sovmorgon, och fina lyckade teknikpass avslutandes med en riktigt fin, äcklig, geggig, stinkande.... mossrugbymatch var precis vad jag behövde!

Kvällen fortsatte sedan med mycket trevlig tjejkväll, kinamat och snygglistor i sedvanlig ordning. Golvet på trean är numera obrukbart, också det som det ska vara... Dessutom drog vi tjejer till med ett överasskande nakenrace! Inte illa flickor! En fin dubbelseger till mig och maja som därmed lever i evig berömmelse...hrm.
Som vanligt var det också pojkarna tur att ut och springa med kukarna i det fria, och vad behövs sägas mer än att kungen behåller tronen.

Nu dags för sängen om min trafiklektion i morgon eftermiddag ska ägnas åt annat än till att sova!
pusspuss


RSS 2.0