Det kom inga änglar, men det kom så mycket mer.

Oj, väldigt väldigt försenat inlägg dethär, men klychigt nog finns det ju något som heter bättre sent än aldrig. Ligger ju inte ett skit sanning i det, men som räddningsreplik, funkar det mer än bra. Efter en vecka fylld av riktigt tung backdistans, vem fan kom på ordet teknikslinga? Följd av en annan typ av ba(c)kning, höhö. Jag kan ju knappt förklara vad vi gjorde den kvällen, eftersom jag åter igen stöter på sveriges topp fem i-landsproblem. Ni vet alla vad jag menar, frågan, vad ska vi kalla den? Att råka vara rasistisk eller väcka uppsåt är betydligt lättare än att te.x hitta sitt bortappade nyckelkort. För det ÄR svårt. Så för att inte lyckas säga fel kallar vi dem bollarna av choklad(?) det är ju inte ens choklad i dem...jävligt stor skillnad på kakao och choklad! Men jaja, nere på tvåan ryktades det om att det pågick storbak innanför en blå liten stängd dörr. Eftersom detta i högsta grad bröt mot principen någons är allas! utbröt missnöje, varpå man på den högsta våningen, drar igång ett gensvar. Lite ingredienser snor man ihop och de som gör grovarbetet kommer såklart inte få äran. Men vad gör det när oppositionsteamet vinner den ärofyllda kampen i smakprovningen, en hemlig ingrediens kan ha varit esset som tog hem det.

Så blev det då äntligen lördag, lördagen som lyst upp den annars mörka höstkalendern, Kristianstad var redo att ta emot artisternas artist. Och tjockäng och jag satt helt plötsligt vid ett kravallstaket i ett svinkallt kristianstad och väntar på att få komma från kylan, in i värmen. Men värmen ligger ändå tät runt våra hjärtan och förväntningarna växer sig starkare. En massa väntan och ett dåligt förband senare(till deras försvar så jaa, vad är utgångsläget?) är det dags, och känslan av att han plöstligt bara står där, livs levande på scen, ger en ett beteende som kommer att påminna om fjortisarna i idol, men såklart, så väldigt mycket bättre. Det är ingen idé att försöka beskriva en konsert, jag är inte lika bra som han på att sätta ord på känslor, och att inte ge kvällen upprättelse genom att misslyckas med en beskrivelse, vore som att stampa den nya ol-teams tröjan i lera. Vissa saker kräver bara lite mera. Men att en man lyckas trollbinda en så från första till sista sekund, det är ofattbart, det är underbart, magnifikt...varsågod att fyll på med lämpligt adjektiv.
Tack för att du ger av dig själv, tack för kvällen, tack för kärleken.

Jag kan inte återvända
En brottsplats måste vila
Flyktbilen är dumpad
Stålarna är rena
Nu bygger vi ett nytt hem
Startar upp och börjar om
Söndermarken jagar mig
men jag är inte där

Du frågar "Älskade dom dig ikväll?"
Jag svarar "Dom älskar mej bara nu,
Den enda som verkligen älskar mej är du"
Du frågar "Tog du dom med storm ikväll?"
Jag kommer faktiskt inte ihåg
Men mina fingrar säger att det var ett segertåg


POST!

Jag har haft postfacken under uppsikt hela veckan! Och idag äntligen lite betalning för mödan, POST! Familjen Bredfelt med familj har fått en hälsning ända från vårat allas, God save the Queen, England! Och våra fruktansvärt saknade tvillingar. Tjernlundsstämpeln satt som tryckt över hela brevet, dom har sitt sätt att sätta sin prägel på saker och ting. Det gav oss alla ett stort leende på läpparna och i alla fall mitt hjärta kändes lite varmt! :) Innehållet är såklart av högsta konfidentiella sort och kan såklart inte präntas ut här. Istället kan ni få höra om vad som mer är på tapeten här hemma, mycket festförberedelser på gång, och på tal om fest! Imorgon far en liten bil packad med bästa tjejerna till K-stad för en behövlig shoppingrunda, känner på mig att det kommer bli en härlig dag. Helgen följs sedan av ett efterlängtat Lars Winnerbäck! Jag och Tjockäng ska njuta en afton lång, och här hemma går lasses ljuva röst ut på högsta volym i högtalarna. Mer om detta utlovas!
Annars är allt som vanligt, nivetvem bestämmer hemma hos mig, och allt för ofta fotboll på min tv har jag kommit fram till! Men ikväll ska jag lova tjejerna lite paradise hotel istället, Vi vet ju alla att vi vill kolla, nej det vill vi inte, men ändå.

Nu tänker jag gå och kika om det vankas någon mat i fridis kök, och sedan invänta min svininfluensa som sprutats in i mig idag, och som kanske dyker upp här under kvällen, vi får väl se hur stark jag är!?

LEV LIVET! /JT

Pinnar som skulle plockas.

Nu springer folk runt i skogen och velar, lite streck på en karta är all hjälp dom får, för nu har coacherna begett sig hem, kylan tog ut sin rätt. Det är plockepinnkväll och det känns! Stämningen, atmosfären låg tät vid halv tre i eftermiddags, och suget i magen, viljan, om att få klara det omöjliga var nästan överväldigande. Men är man förkyld så är man,bara att inse fakta. Istället får man packa pepparkakorna och chokladen och bege sig ut som supporter, sittande på poes filt med fridis och en marshall som sällskap. Och just nu är borgen faktiskt väldigt varm och skön:) Jag och Fridis making pancakes! Och hallå, dom går sönder i magen, okej! Min stekpanna kan visseeligen spräcka skallen på någon, men som pannkakslagg är den mer värdelös än en backstreckskarta. Nu gäller det att invänta segrarna, tippningen är i full gång. Och under tiden kan man ju alltid underhålla sig med att bränna däck på maxi, tuta på stans(?) innergäng(?) spendera sin kväll på willys=vuxenpoäng! Eller krypa upp i soffan med pannkaks..ööh röra? Sedan kanske se en film, vi får väl se hur länge vi klarar hålla oss vakna, men vi måste ju vara pigga och utvilade till den årliga banketten! Det är ju inte allt för ofta man får se alla stiliga pojkar uppklädda! Hoppas vi klarar det...

Nu vill jag bara önska alla en riktigt bra kväll, för det är något av det finaste man kan ha. Aldrig somnar man så skönt som då. Istället studsar nu en badboll från hallands oringen 2012 genom mitt huvud med ett dämpat dån...Godnatt

Skynda!

Hemmaskyndadigblifrisk dag idag, lagom tråkigt och jobbigt, högen med saker jag borde göra men varken vill eller orkar ökar dag för dag, snart ser jag inte toppen på den... Träningsabstinensen växer medans plockisdrömmarna kymper. Skyndaskynda blir frisk! Efter några våriga rullar fick jag lite brutal hjälp med matten, skönt att det i alla fall finns någon satanistisk mattelärare på det här stället nu för tiden. Teaching by fear är ju också en metod... tack ändå. Detta medans halva borgen, eventuellt sex sju pojkar åkt iväg för att pröva sin nya lycka i korparnas svarta värld, vi håller alla våra värdefulla(?) tummar. Ett resultat kanske kan utlovas imorgon. Kvällen tog sedan ett abrubt slut mitt i nyponsoppan badandes i glass, oops, sjuka människor ska visst ha en annan sovrytm än övriga borgeninvånare. Och på tal om kollektiv, några av mina och tjockängs fynd i min favoritbok, "Den som inte tar bort luddet ska dö!" Lappar är det oslagbara

Du som är onormalt hårig ELLER har försökt avlilva ditt husdjur i tvättmaskinen. Var god städa upp!

Du som följde med mig hem i fredgaskväll, du tog inte bara min oskuld utan även min tvättnyckel. Varför? det var fruktansvärt onödigt. Det här förhållandet saknar kommunikation. /D


Med ett säkert skratt godnatt

Nu vågade jag knappt nämna att jag ska ha körlektion imorgon, min nervositet yttrar sig i förträngning, hoppas jag inte glömmer av det... kanske bäst att skriva en lapp.

Host.

Det höll sig tills nu! Frisk som en nötkärna hela terminen, men nu hostar nyser och fryser man. Mysigt att jag kommer drunka i snytpapper, eventuell i min febersvett. Hosta sönder mina lungor samt gnälla sönder all min vänskap!  Okej, jag överdriver jag vet, men att vara sjuk är värdelöst. Som tur är har jag inte varit helt övergiven i helgen:) Mysigt pepparkaksbak/toastrostning i fredags med fridis och minkis, sedan bar rockbruden iväg på studentparty och kvar blev jag och idol. Jag som inte ens kollar på idol... Under lördagen la jag istället mitt liv i majsans händer... inte helt fel, pannkakor och snöbollsmat.... En fin afton, risifrutti! 3 för 22 på vilboken! Följt av lite mer dramatik, och sedan en febrig Kristin i säng, men tack för att hon höjde upp kvällen!

Bredfelt laddar för fullt inför plockis, upprustningen pågår! Nu måste vi bara lyckas med projekt få Kristin frisk, och i form! Stöd kampen! Vem vill egentligen bada naken i Tåkasjön?

Nu ligger matteboken och skriker, bäst jag får den hålla käften. Puss

Mix.

En halvstukad fot och trötta ben med träningsvärk! Värt det? JA!
Mangohallonpäronlime film och ett ruttet ergonomiabete nästa!
Universums kortaste inlägg, here it was!
Men bättre än ingenting ska ni veta!

Tjosvejs!

Vintern är här.

Igår sprang den bästa delen (den som tränar) av olteamet runt som små tättingar på dampfältets grusplan. Jag skulle jämföra det med kalvar utsläppta på grönbete, om det inte var så att det är vårträningens metafor! Men ni förstår känslan, vantarna på, superstället tajt på våra vältränade överkroppar! Kuta intervaller i skymningen och trycket är större än någon annanstans när de sista kämpar på den 31 minuten. Idag är det säsongspremiär för backis! Backdistansen är på tapetet igen, till vissas gläjde, och till andras bedrövan! Med tanke på hur mina vader mår efter veckans hitills fina träning är jag inte säker på vilken sida jag står på! Det återstår att se! I vilket fall som hellst innebär detta: ATT Vinterträningen är här, på riktigt! Idag föll till och med den första snön i Olofström! Det kan man ju å andra sidan tycka vad man vill om, snö/slask hör inte riktigt hemma i mitt cykelburna liv, men stämnningsfullt! Det går ju inte att förneka.

Nu kan inte disken vänta längre!

P.s Gårdagens tips! Godiset, 29.90 på vilboken! Skynda Fynda!
Synd bara att vissa andrainvånare måste överdriva...Den som tagit mentosen ska dö!

En cykelsaga.

The story begins! Annas cykelvanor hade inte varit de bästa under några veckor, cykeln har punka, och lat som anna är tänker hon ju minsann inte laga den, varje morgon pumpar anna cykeln och kör till skolan, och varje eftermiddag har den lilla luft som finns kvar i däcket inte ork att ta anna upp för den beryktade volvobacken, anna går hem! Den här proceduren fortgår tills den dagen annas far ger anna ettt ultimatum. Anna får inte cykla mer på cykeln föräns anna lagat punkan. Och anna får INTE gå till den ökände cykelturken och betala en tredjedels förmögenhet för att få den lagad. Så vad, gör, anna!?     (10st anna)

The story continues. Efter en god välkomstmåltid med en fin välkommentillbaka drink till Frida (våran nygamla numera neger som vi tagit tillbaka från Hawaii) Tar sig anna och frida ner mot cykelskjulet, tio minuter senare återvänder dom. Skiftnyckel är ett plus när man ska skruva av hjulet har dom kommit fram till. Att få bort annas muttrar som förmodligen inte rört på sig sedan stenåldern krävs ett par riktiga mansarmar för att få loss. Några sådana hade vi dock inte, så wibis fick duga! Efter att sedan ha räknat ut att man måste få av däcker för att komma åt den luriga slangen som gömmer sig innanför. Vilket antagligen hade gått betyydligt lättare med ett verktyg som är till för det. Skitsamma, bänd på! Det går tillslut efter ett antal skratt, fniss och misslyckanden. Kan ha varit så att wibis hjälpte till lite här med (men det blundat vi för) Upp och bada lilla slangen, hitta hålet, plåstra slangen! Endast ett projekt kvar, bygga ihop cykeln! Vilket skulle visa sig vara icke det lättaste. Att få den luriga slangen att stanna på sin plats, skruva skruvar åt rätt håll eller veta vilken del som ska vara var är faktikst inte helt enkelt! Men till slut sitter allt! Eller? Jag tar en cykeltur längs med korridoren, men oj, det går inte att trampa! Kejdan har hoppat av. Och som alla andra kejdor har den en symptom att göra det ett par gånger till. Men sen! Då funkar det, eller? Nej! Slangen kryper uuut! Ut med luften och pumpa om. Med ett ganska så förlängt liv tack vare ett antal skrattanfall och med ett antal fina video i bagaget blir vi iaf klara. Pip! Klockan stannar på dryga en och en halv timme! Och vi ger oss i rasanade fart iväg för att hitta vanish! OLJA PÅ BYXORNA!

Nu är mina ben trötta efter dagens utflykt i skogen, vilken förresten inte gick något vidare, men Grand Slam titeln blev i alla fall min, vilket innebär att jag har en otymplig kartongbit, kanske en check. Och lite blommor som jag kommer ta dö på! Yes!

Glömde säga! Jag kan totalt absolut garanterat inte, snitta blommor. Massakera/stycka möjligtsvis?

RSS 2.0