En sista vecka.

Oj vad den sista veckan sprang iväg, från att vara ett grönt mysigt borgen som började anta en julig skepnad. Stod man plöstligt där med skurtrasan i högsta hugg, med snön fallande utanför fönstret, snart beredd att ge sig av från borgen ännu en termin rikare (fattigare?) Och visst kunde jag försöka mig på en summering, men det gjorde ju redan herr ordförande så utmärkt under julbordet, så varför försöka utmana? Istället en summering av sista veckan, och se det som en metafor för terminen. Veckan tog fart med en vacker småsnöig distans, Tour de Olofström stod på schemat. Lite mysigt prat, kikande i adventprydda fönster och högläsning ur kalle anka, gav inte bara julstämning. Utan också en tanke om hur värdefulla dessa långa distanspass är. Väl hemma spred sig julens alla dofter över borgens mest betydelsefulla våningar. Julbord vankades, och inget dåligt sådant heller! Allt var tipptopp och det utmynnade i en riktigt trevlig afton, minnesvärt som alltid. I alla fall en minnesvärd tomte, vem kommer nu inte tro på tomten? Eller var han riktig? kanske var det bara en praktikant...

Tisdagen gav den riktiga julkänslan genom att änglarna spred vit konfetti över hela blekinge, och det var i ett vinterlandskap vi med girlpower kämpade oss igenom årets sista fem minuter grusplansintervaller. Men inte ska vi tala om vinterlandskap förräns det på onsdagen skulle bli halvtid i backiskuppen. Startskottet lämnade spår i det tunna snölagret, medans spurten pulsades igenom desto mer. Men visst var det en näst intill underbar känsla att klättra upp och ner i skogens vinterskrud. Jag får väl lägga till näst intill, det kan hända att den dränktes lite i mjölksyra och allmänt backhat:) På veckans sista pass verkade snön dock ha avskräckt majoriteten, anar en rädsla av snömonster? Så på den snöbeklädda, halkiga halenslingan var det tjejmaffian som dominerade. En stor eloge till Huugo, Mr.Tjernlund och Dansken som räddade sitt eget kön från total förödmjukelse.

Eftersom männen bestämt sig för att spendera sin sista kväll på borgen nere i bunkern bland förlängningssladdar, läsk, chips, svett och en satans massa datorer. Var vi tjejer tvugna att kontra, bredfet, TT:s och jag ordnade genast camping i korridoren där vi höll oss till godis, täcken, kuddar och en enda förlängningsladd. Groupisarna samlades och ett filmarathon senare väntade några få störda timmars sömn, innan vi fann campingen avklarad och fredagsmorgonen hade gjort sitt antågande. Det väntades skolavslutning, julklappsbyte, julstädning och ett stundande avsked.


Nu är man hemma på västkusten och jul ska traditionsenligt firas. Tänk på denna fina träningsvecka och kämpa på i snön nu mina goda vänner! Passa på att ta fram skidorna och ta en tur i spåret, och skulle ni sakna snö? Ingen fara, gör som håkan :)

Vi ses till nyår alla kära ol-teamare, och tills dess, från endast mig, till er alla, en riktigt GOD JUL!

pusspuss

Kommentarer
Postat av: tjockäng

underhållande som alltid! :)

den här kommentaren har ingen som helst mening annat än att det ser ju tråkigt ut när det står kommentarer(0) där nere. så nu ändrar jag på det. pusselipuss.

2009-12-21 @ 22:09:22
Postat av: Johan

tack för sumeringen av vecka 51!

kan hjälpa till lite i kommentar-statistiken.

varsågod.

God Jul!

2009-12-21 @ 23:28:05
Postat av: Anonym

kommenterar för kommenteringens kommentars skull!

2009-12-22 @ 23:49:41
URL: http://kachin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0