Julbestyr av högsta klass.

Natten går tunga fjät... Ja lucia må inte vara förräns södagens tredje advent, men här gör vi som vi vill. Gårdagens kväll spenderades nere i bunkern, julmusik och babblande tjejer "organiserades" upp att sätta en smaskig lussekattsdeg på jäsning medan resten grävde på djupet i våra medvetanden om den riktiga sanning som representerar var och en av borgens manliga invånare, på svenska, vad skulle deras pepparkaka föreställa! Pepparkaksdeg i magen, mjöl på alla olämpliga ställen, och både mer och mindre vackra pepparkakor gjorde kvällen till en väldigt mysig stund. Kanske lite mer mysig än vad dagens morgon gjorde, morgonstund har guld i mun, är det något som har fattat innebörden av det? När klockan ringde någon gång innan fem började man fundera på vad man sysslade med. Och ett tvåsiffrigt antal luciatåg senare när man halv ramlade, halvt klättrande "tog sig in" i den tolvfte mannens lägenhet började man ju faktikst fundera på om dessa pojkar verkligen är värda detta besvär. (Då ska ni veta att lucianattlinne intee är det smidigaste plagg att ta sig igenom en blockerad hall i!) Men, för er som inte fattat vad det handlar om är sedvanlig tradition att borgens flickor "vackert" lussar för resten med pepparkaka och lussekuk varje år, och trots sura morgonminer, täcken över huvudet och otacksamma aktioner så är de väl trots allt värda besväret:)

I skolan blev det sedan dax att njuta en liten stund av ett lite mer högklassigt luciatåg, det var så att man nästan blev lite varm om hjärtat, fint var det i alla fall, det följdes av en lagom oorganiserad SA2 idrottslektion, som det brukar. Men man ska ge allt! Även om det innebär att fem pers slänga sig i en hög om bollen. Ingen vann, men det viktigaste är ju att ha roligt, och visst hade vi det.

Måste bara passa på att tillägga hur fin vår kära borg är just nu, julstämningen ligger tät som en dimma, och längs med husväggen sträcker sig en, vad som kan vara den längsta någonsin, borgens årliga julgran, det är mer än stiligt! Julbordet ligger framför oss och nu väntar en välbehövlig helg, hur mycket vila det blir återstår väl att se, men ikväll ska det i alla fall inte göras något annat än att krypa upp i soffan med lite popcorn, underbara människor och en idolfinal.

Glad Lucia på er!

Kommentarer
Postat av: tjockäng

jag vill hem. Mysborgen är svårslagen!

2009-12-12 @ 13:10:27
Postat av: Susanne

Måste bara säg att din blogg är ytterst trevlig läsning. Jag sitter här och småler för mej själv...

Dom där luciatågen minns jag med minst lika mycket glädje som fasa.

Kämpa på med det otroligt roliga (??!) pluggandet, snart är det jullov.

Kram på dej!

2009-12-12 @ 22:51:47
URL: http://susanned.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0